fbpx
Hírek

PLM újdonságok a graphIT digitalFACT.2019 Felhasználói Konferenciáján

2019. május 30. Kategóriák: NX, Rendezvény, SIEMENS, Solid Edge, Teamcenter, Tecnomatix Címkék: cad/cam/plm, digitalFACT., Digitális gyártás, felhasználói konferencia, graphIT, Ipar 4.0, Ipari digitalizáció, NX CAM, PLM Felhasználói Konferencia, rendezvény, SIEMENS, solid edge, teamcenter, tecnomatix

A graphIT Kft. 2019-ben is számos, csaknem 40 izgalmas, érdekfeszítő szakmai előadással látta vendégül ügyfeleit, üzleti partnereit a digitalFACT.2019 Felhasználói Konferencián Zamárdiban.

web_hir_uc2019_mini

Cégünk immár a 13. alkalommal rendezte meg a Felhasználói Konferenciát, amely ezúttal is remekül sikerült. A Zamárdiban található Hotel Wellamarinban tartott kétnapos rendezvényen 80-100 érdeklődőt láttunk vendégül május 23-án, csütörtökön és május 24-én, pénteken. Ügyfeleink csaknem 40 előadáson vehettek részt ipari digitalizáció témában, a Siemens NX, a Solid Edge és a Digitális Gyártási megoldásokra fókuszálva.

„Évekkel ezelőtt, amikor már elég nagy felhasználói közösség jött létre, úgy döntöttünk, hogy megvalósítjuk ezt a felhasználói konferenciát – elevenítette fel a kezdeteket Sallay Péter, cégünk, a graphIT Kft. ügyvezető igazgatója. – Nagyon sok iparágba, számos ügyfélnek adtuk el ezeket a PLM-szoftvereket – elsősorban az NX-et és a Solid Edge-et, de természetesen a digitális gyártási megoldásokat is –, és arra gondoltunk, milyen nagyszerű lenne, ha létrejönne egy olyan szakmai közösség, amelyben az ügyfelek egymással tudnak kommunikálni. Emellett mi is első kézből adhatunk nekik szakmai információkat, újdonságokat, tippeket, trükköket, illetve más szakmai csemegéket, amelyekkel még jobban, még hatékonyabban tudják használni a megoldásokat. Persze az is fontos volt számunkra, hogy legyen egy hazai felhasználói fórum is, és ne kelljen Németországba vagy az Egyesült Államokba utazni a PLM Europe-ra vagy a PLM Worldre, hogy a magyarországi érdeklődők hasznos információkhoz jussanak.”

Ügyfeleink büszkén mutatták be, milyen eredményeket értek el a Siemens ipari digitalizációs megoldásainkkal

sequence-01-00_01_43_18-still007

Bár a helyszín évről évre változik, a konferencia forgatókönyve hasonló. A pozitív visszajelzések alapján az ügyfelek az idei előadásokkal is maximálisan meg voltak elégedve. Mindegyik szekcióból sikerült számos olyan információt kiragadni, amely tudásanyagot az ügyfeleknek nincs idejük, lehetőségük megszerezni a napi munka mellett, holott nagyon érdekli őket.

A konferencia plenáris előadásokkal kezdődött csütörtök délelőtt. Kollégáink általánosságban véve beszéltek az egyes területek újdonságairól, de vendégelőadónktól is számos érdekességet lehetett hallani a Siemens Digitális Vállalat koncepciójáról. Ez abszolút beleillik a hazai Ipar 4.0-s kezdeményezésekbe is, ám kiterjed mindenre, ami az ipari digitalizáció kapcsán előjöhet.

20190524_113301

Ezt követően, csütörtök délutántól a három szakmai szekcióval (NX, Solid Edge, Digitális gyártás) kapcsolatos prezentációkkal folytatódott az előadássorozat. Kollégáink mellett ügyfeleink is tartottak előadásokat. Büszkén mutatták be, mely alkalmazási területeken milyen eredményeket értek el az általunk forgalmazott szoftverekkel.

 

A mostani volt az egyik legszínvonalasabb konferencia

sequence-01-00_00_56_06-still002

„Mindhárom szekcióban megtaláltuk az egyensúlyt – tette hozzá Sallay Péter. – Az NX fejlődése olyan szintet ért el, hogy számos új, alkalmazást segítő modult, felhasználói felületet lehetett bemutatni, illetve, hogy a modern gyártási technológiák támogatása hogyan van jelen az NX-nél a tervezési és a gyártási oldalon, legyen szó 3D-s nyomtatásról, vagy additív megmunkálásról. A digitális gyártásnál megmutattuk a jövőképet, így a felhőalapú fejlesztési környezetet is (MindSphere), amellyel már nagy világcégek, autógyárak is foglalkoznak. A Siemensszel közösen bemutattuk a virtuális beüzemelési környezetet is. Ezzel még a fizikai üzembe helyezés előtt lehet szimulálni vezérlés szinten, miként működne például a gyártósor vagy a robotos cella. Kollégáink a Solid Edge 2019 portfólió újdonságait is ismertették, tehát a szakmai tartalom mindhárom szekcióban remek volt. Az ügyfelek közül többen már azon gondolkodnak, hogy ezeket a megoldásokat hogyan tudják beépíteni a saját területükön. Összességében elmondhatom, az elmúlt tizenhárom év egyik legszínvonalasabb konferenciáját tartottuk meg.”

sequence-01-00_01_33_20-still005

Az elmúlt időszakban rengeteg fejlesztés történt az ipari digitalizációs megoldások terén. Ehhez igyekeztünk cégünk értékeit hozzátenni. Próbáltuk bemutatni, mely területeken milyen tapasztalattal rendelkezünk, milyen projekteket készítettünk, illetve milyen szolgáltatásokat tudunk nyújtani az új, vagy akár a régi technológiákhoz. Örömünkre szolgál, hogy az ügyfelek továbbra is szakértőként fordulnak hozzánk, és ez a pozícionálás tovább erősödött a konferencia kapcsán. Várjuk szeretettel Felhasználóinkat a 2020-as Konferencián is!

!!!