TECNOMATIX

Process Designer

A Process Designer egy digitális gyártási megoldás a gyártási folyamatok 3D környezetben történő tervezéséhez. A Process Designer alkalmazásával jelentősen felgyorsítható a termékek piacra kerülési ideje, létrehozva egy hidat termék- és folyamattervezés között az integrált engedélyezési tulajdonságok segítségével, amely javítja a digitális termékfejlesztési eredményeket, gyorsabb döntéseket, és magasabb gyártási minőséget eredményezve.

Üzleti érték

Innovatív termékek piacra dobása és a piaci igények kielégítése minden gyártó vállalat elsődleges céljai között szerepel. Hagyományosan a termék- és a folyamattervezés két eltérő terület, és egymástól jól elkülöníthető tevékenység. Rövidebb termék-életciklusokkal és megnövelt végfelhasználói testreszabhatósággal többé nincs éles határvonal a termék- és folyamattervezési részlegek, és erőfeszítések között. A két terület közötti híd megteremtésével lehetővé válik a folyamattervező mérnökök számára, hogy a gyártási folyamatok tervezését korábban megkezdjék, nem szükséges megvárniuk a termék gyárthatóságának visszaigazolását, ennek köszönhetően a folyamat végén jobb minőségű termékek kerülnek a piacra.

A Process Designer lehetővé teszi a gyártási folyamatok ellenőrzését és érvényesítését a koncepciós tervezéstől kezdődően egészen a gyártás tervezéséig. A gyártók fejleszthetik, rögzíthetik és újraalkalmazhatják a folyamatterveiket. Továbbá a folyamattervező csapatok össze tudják hasonlítani a különböző tervalternatívákat és ez által könnyen ki tudják választani a speciális üzleti követelményeknek leginkább megfelelő stratégiát. A virtuális, 3D környezet a Process Designerben egy kollaboratív felület, amely lehetővé teszi az egymástól különálló csapatok számára a folyamattervek kiértékelését, optimalizálását, a kibocsátás és a költségek becslését, különböző tervváltozatok kidolgozását, a változások kezelését, és a gyártó erőforrások koordinálását.

A Process Designer közvetlen hatással van a termékek gyorsabb piacra kerülésére a termék- és folyamattervek egyidejű kezelhetőségével. A Process Designer a fentieken túl a vállalat első számú üzleti folyamattervező megoldásává válhat azáltal, hogy lehetővé teszi a cégek számára a legjobban bevált gyártási- és munkafolyamatok rögzítését, fejlesztését, amely bármikor újrahasználható a teljes vállalaton belül.

Hatékony virtuális környezet a gyártási folyamatok tervezésére

A Process Designer a 2D/3D adatmegjelenítéssel, adatrögzítési lehetőséggel, és a gyártási folyamat információk karbantarthatóságával egy olyan megoldást nyújt a gyártók számára, melynek segítségével 3D környezetben fejleszthetik a legjobban bevált gyártási stratégiáikat.

Gyártósor tervezés, folyamatmodellezés és kiegyensúlyozás

A Process Designerben gyártósor-tervező és folyamatmodellező eszközök állnak rendelkezésre. A folyamatmérnökök az osztályozott mappákban rögzített, rendelkezésre álló gyártási erőforrások függvényében tudják modellezni a folyamatokat. A szükséges erőforrások egyszerűen, húzd&ejtsd módszerrel beilleszthetők a tervekbe, és a gyártási események sorrendjének megadása után ellenőrizhetők a szűk keresztmetszetek, és az eredmények összehasonlíthatók az aktuális termelési adatokkal és kibocsátási célokkal. A gyártósor kiegyensúlyozás szintén elkészíthető a 3D-s környezetben, a műveletek és állomások virtuális sorba állításával, az optimális termelési terv kidolgozásához.

Változáskezelés és alternatív tervezés

A tervmódosítási értesítések azonnal bevezethetők a rendszerbe, így a változások következményei könnyen azonosíthatók és kezelhetők. Továbbá, a folyamatintegráció különböző szintjei lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a különböző folyamatterv alternatívákat összehasonlítsák, ez által össze tudják hangolni a legjobb gyártási struktúrát az üzleti célokkal és az erőforrás korlátokkal.

Üzlettámogatás költségbecslés segítségével

A Process Designer összerendeli a felmerülő költségeket a költséghelyekkel (pl. erőforrások, műveletek), lehetővé téve ez által a folyamattervek költségeinek megbecsülését. A szállítók számára a költségek előre történő megbecsülése nagyobb pontosságot és megalapozottabb döntéshozást tesz lehetővé a gyártási árajánlatok és szerződések készítése során. Az autóipari gyártó-, és beszállító vállalatok számára a költségek előre történő meghatározása azt eredményezi, hogy a gazdasági feltételeket is egy változóként tudják kezelni a megfelelő gyártási stratégia kiválasztása során.

A felhasználók és az ipari munkafolyamatok támogatása

A Process Designer támogatja az egyedi munkafolyamatok – mint például a járműkarosszéria gyártás, a végső összeszerelés, a beszállítói árajánlatok, vagy a hadi ipari szereléstervezés – fejlesztését, az iparspecifikus általános folyamatok helyett. A munkafolyamat támogatása lehetővé teszi a gyártóvállalatok számára, hogy standardizálják a folyamataikat, az események logikus sorrendjének kialakításával.

A bevált szervezeti gyakorlatok rögzítése és újrafelhasználása

A Process Designer egy olyan felület, melynek segítségével fejleszthetők, rögzíthetők, valamint bármikor újból felhasználhatók a szervezeten belül bevált gyakorlatok a folyamatok tervezése során. Felépíthető, és bármikor alkalmazható egy tudásbázis az alkalmazott és bevált gyakorlatokból, amelyek újból felhasználhatók az új projektek bevezetése során, így hatékonyan kihasználható a vállalati tudás, és felgyorsítható a termelés.

Előnyök

Tulajdonságok