SOLID EDGE

Solid Edge 2019 – A következő generációs termékfejlesztés

Bannerkép Solid Edge 2019 tervezésről

A Solid Edge 2019 a Siemens PLM új generációs termékfejlesztését kínálja a mai tervezőmérnökök számára. A legjobb minőségű elektromos és PCB tervezést, teljesen integrált szimulációs elemzést, hagyományos- és additív gyártástechnológiát biztosít a felhasználóknak. Nem utolsó sorban ingyenes, de biztonságos felhő-alapú projekt együttműködés lehetséges az új Solid Edge 2019 tervezőszoftverben.Legfőbb újdonságok Solid Edge 2019 kapcsán:

Új generációs tervezés Solid Edge -benAz új konvergens modellezési funkciók lehetővé teszik a mérnökök számára, hogy hálómodelleket (Mesh-model) építsenek be a tervezési munkafolyamatba, valódi CAD terveket készítve ezekből, nem csak inspiráló formákat. Az új gyártási korlátok meghatározása által a generatív alkatrészek olyan formában generálódnak, hogy marás, öntvény, vagy mold gyártási technológiák által is gyárthatók legyenek, a 3D nyomtatás mellett. Mindez ráadásul a tömeg és a szilárdság követelményeinek megfelelően optimalizálva.


Költségszámítás


A Solid Edge 2019 új eszközt vezet be, mely segít abban, hogy lemezalkatrészeit a lehető legköltséghatékonyabb módon tervezze meg. Ez a funkció a modell alaksajátosságait elemzi és meghatározza a létrehozásához szükséges gyártási műveleteket, melyekhez gyártási költségek köthetők. Így már tervezés közben figyelemmel kísérheti alkatrészeinek tervezett előállítási költségeit.


Követelmény kezelő


A terméktervezés, követelmények alapján történik. A Solid Edge követelmény kezelő lehetővé teszi, hogy összeköthesse és nyomon követhesse a tervezendő alkatrészre vonatkozó követelményeket a terméktervezés és a gyártási folyamat során.


Nyomtatott áramkör-, Vezeték- és kábelkorbács tervezési környezetekA “Solid Edge Wiring Design” villamos tervezés és szimulációs eszközöket biztosít az elektromos rendszerek gyors tervezéséhez és ellenőrzéséhez. Emellett a “Solid Edge Harness Design” lehetővé teszi a gyors és intuitív kábelkötegelést és formatervezést automatizált alkatrész kiválasztással, tervellenőrzéssel és gyártási jelentés készítéssel. Ezenfelül “Solid Edge PCB Design” funkciói lehetőséget kínálnak nyomtatott áramkörök tervezésére, beleértve a huzalozást, a hierarchikus 2D / 3D tervezést és elhelyezést, valamint az ECAD-MCAD együttműködést. A “Solid Edge Electrical Routing” pedig hatékonyan hoz létre, vezet és rendez vezetékeket, kábeleket és kötegeket.


Szerkezeti-, Hőtani-, és Áramlás szimuláció


Komplex terv validáció és ellenőrzés még részletesebben. A Solid Edge jobb strukturális és termikus szimulációt kínál, beleértve a tranziens hőátadást is. Az időinvariáns elemzés lehetővé teszi a termikus és hűtési teljesítmény szimulációját az idő függvényében. A szabad felületi áramlási szimuláció, a világítás és a sugárzási képességek lehetővé teszik a digitális “mi lenne, ha” elemzést.


Solid Edge CAM Pro


A Solid Edge CAM Pro egy átfogó rendszer, amely a legmodernebb megmunkálási technológiákat használja a CNC szerszámgépek hatékony programozásához, egyszerű NC programozástól a nagy sebességű és több tengelyes megmunkálásig.


Adatkezelés és felhő alapú együttműködés


A Solid Edge Portal online CAD menedzsmentet, megtekintést és együttműködést kínál – ingyen. Ez a böngésző alapú rendszer, CAD fájlok megtekintését és jelölését teszi lehetővé, bármely eszközön, valós időben, bárhonnan.