Felhasználói konferencia igényfelmérés
Szabadidős program

Csütörtökön az előadások és a vacsora között egy másfél órás szabadidős programon van lehetősége részt venni a rendezvény résztvevőinek. Kérem válassza ki, hogy a két lehetőség közül melyiken szeretne részt venni.

Fast Track igényfelmérés

solid-edge-2d-drafting-draftingAlapkérdés: Egy elkészült alkatrész tervet hogyan használhatunk fel arra, hogy azt forgácsolással CNC gépen le is lehessen gyártani?
Kiknek szól: Akik ismerkedni szeretnének az NC programozással, terveznek NC programozást bevezetni.

Az NX gyártástervezés kezdő lépéseit mutatjuk be az alábbiak értelmezésével, és felépítésével teljesen az alapoktól a kész megmunkálástervig: • CAM környezet megismerése • Alap megmunkálási környezet felépítése, szerszám és geometria meghatározás. • Nagyoló megmunkálás jelentése alaptípusai és egy példa létrehozása • Simító megmunkálások értelmezése, és egy példa létrehozása • Gyártástervezés gyorsítása: alakelemek felismerése és pályagenerálás • Hogyan lesz a tervből NC program Kiknek szól: Akik ismerkedi szeretnének az NC programozással, terveznek NC programozást bevezetni.

Alapkérdés: Hogyan tudok létrehozni olyan poszt processzort NX-hez, amihez nem kell semmiféle programozási tudás, csak a beállításokat kelljen megadni.
Kiknek szól: Olyan CAM felhasználóknak, vagy CAM el ismerkedőnek, akik az NC gépek „etetésével” foglalkoznak.

Az NX poszt processzorok készítése alapvetően a post builderrel történik, de annak ismerete és használata programozást igényel. A Post configuratort olyan felhasználóknak tervezték és készítik, akik nem szeretnének programozással foglalkozni, de alapvető beállításokat szeretnének kipróbálni átírni. Az alábbi alapvető lépéseken keresztül ismerjük meg ezt e felhasználói felületet: • Poszt processzor létrehozása • Alapvető beállítások használata példákkal • Poszt processzor használata

Alapkérdés: Egyszerű szilárdsági analízist hogyan tudunk létrehozni, amivel ellenőrizhetjük terveink teherbírását?
Kiknek szól: Tervezőmérnököknek, akik szeretnének megismerkedni azzal, hogy miket kell megadni egy egyszerű szilárdsági analízishez.

A szilárdsági analízis a tervezők számára bizonyos bonyolult esetekben analitikusan méretezésekkel nem követhető már. Azt mutatjuk meg hogyan épül fel ez analízis modell, a hálóépítéstől a peremfeltételeken át a megoldásig. Az alábbi lépéseken megyünk végig: • Szimulációs modell létrehozása • Végeselem háló és anyag definiálása • Peremfeltételek megadása • Futtatás • Eredmények megjelenítése • Eredmények ellenőrzése

Alapkérdés: Hogyan lehet a gyártási folyamatokat leképezni, vizsgálni?
Kiknek szól: Olyan kollégákat várunk, akiket érdekelnek a gyártási folyamatok, a különböző gyártási területek összekapcsolása és együttműködése.

A rendelkezésre álló időben megnézzük a Plant Simulation használatának alapjait, a gyártást meghatározó főbb jellemzőket, és összeépítünk egy egyszerűbb gyártási folyamatot, amit aztán különböző eszközökkel elemzünk

Alapkérdés: Milyen eszközök vannak annak eldöntésére, hogy ki, mit, mikor gyártson?
Kiknek szól: Azoknak a termelésközeli kollégáknak, akik gyakran szembesülnek a sürgős rendelések, az anyaghiány, és egyéb – a termelést akadályozó - tényezőkkel.

Egy játékos példán keresztül nézzük meg a termelésütemezés főbb elemeit, és azok egymásra hatását, illetve a termelési helyzet változásaira való reagálás eszközeit

Alapkérdés: Mik az alapjai a szinkronmodellezésnek, melyek által gyorsan és effektíven készíthetek 3D Modelleket, és hogyan hasznosíthatom ezt a tudást importált alkatrészeken?
Kiknek szól: Akik sűrűn találkoznak importált modellekkel, és meg szeretnének ismerkedni ezzel a dinamikus modellezési stílussal.

A szinkronmodellezés alapvető elméletének rövid bemutatása után, egy egyszerű alaktrészt modellezünk közösen, mely teljes egészében szinkronmodellezési környezetben és eszközökkel készül. Az így elsajátított szinkronos ismereteinket pedig egy importált, modelltörténetet nélkülöző alkatrészen hasznosíthatjuk, ami által minden módosítás az alkatrészen olyan egyszerűséggel történik, mintha saját, Solid Edge által készített, modellről lenne szó.

Alapkérdés: Hogyan vezérelhetem a Solid Edge -t egy külső, saját magam által írt programkódból, hogy bonyolult és/vagy repetitív munkafolyamatokat automatikusan végezzen el helyettem a program.
Kiknek szól: Akik ismerik a programozás alapjait és hasznosítani szeretnék a Solid Edge automatizációja által ezt a tudást, hogy a program által kínált API segítségével egyedi megoldásokat készíthessenek.

Bemutatjuk az eszközöket, melyek segítségével a Solid Edge „motorházteteje” alá tekinthetünk, és lépésről lépésre létrehozunk egy programot, mely felismeri és rácsatlakozik a Solid Edge -re, egy gombnyomásra létrehoz egy vázlatot, melyből azután automatikusan egy 3D -s testet készít.

Alapkérdés: Hogy tudjuk meghatározni a leghatékonyabban azokat a tűréseket, amelyekkel az alkatrész pont megfelelő minőségű lesz az összeállításhoz a költségek optimális szinten tartásával?
Kiknek szól: Olyan tervezőmérnököknek, akiknek fontos, hogy a tervezett alkatrész már az első alkalommal tökéletesen megfeleljen a minőségi elvárásoknak.

Megnézzük a Variation Analysis szoftver alapjait és felépítünk egy egyszerű tűréselemzés modellt, majd elemezzük, hogy a tűrések milyen módon járulnak hozzá a gyártási minőség kialakulásához, és mit lehet tenni az optimalizálás érdekében.

Kérjük várjon...